Speurworkshops

 

Wat houdt speuren in?

Iedere hond kan speuren, van jongs af kan je met je hond gaan speuren. Alle rassen komen in aanmerking, elke hond heeft een neus gekregen. Als we met onze hond gaan wandelen, is hij grotendeels van de wandeling aan het snuffelen met zijn neus.

De hond is mentaal en fysiek bezig tijdens het speuren en vergt veel energie van hem. Een goede oplossing voor honden die bijvoorbeeld lichamelijk, fysiek beperkt zijn of gedragsproblemen hebben. Uit ondervinding, heb ik een hond aan speuren gezet die agressie vertoont naar intake reu? En daar bijkomend heeft de hond ook HD en artrose een hond van 7 jaar. De eigenaars, gaan nu een aantal keer per week op stap om spoortjes uit te zetten om vervolgens deze samen uit te werken met hun hond. Het is nu al zover dat de hond een reu op afstand negeert. De eigenaars vinden het ontzettend leuk, en hebben nu ook rust gevonden om toch leuke dingen te doen met hun hond.

De speurworkshops bestaan uit kleine groepjes maximum 4 honden. Het aanleren van speuren gebeurt op een ontspannen en hondvriendelijke manier en er wordt geen druk gezet. Het moet immers leuk zijn voor baas en hond!

Voor meer informatie Neem contact op wij verzoeken ook om vooraf telefonisch contact op te nemen indien u een kijkje wilt komen nemen.

 

 

© Hondentraining La Fermette 2011-2021